Waarom je lid zou moeten worden van de CGA Christelijke Alleenstaanden Groep

Misschien heb je al gehoord van CGA Christian singles groep en wilde je er meer over weten. Je bent op de juiste plaats, en in dit artikel, zal ik je alle redenen geven waarom je je bij CGA zou moeten aansluiten!

Ten eerste, deze aanpak geeft je manieren om met mensen in contact te komen, en geeft mensen de mogelijkheid om hun niveau van betrokkenheid en inzet te kiezen. Korte en lange termijn lessen, mentor relaties, maar ook singles groepen creëren allemaal mogelijkheden voor mensen om zich te verbinden en te groeien.

Maar zonder zoiets als een singles ministry, kan het moeilijk zijn voor christenen om het bijbelse patroon van gemeenschappelijk leven te weerspiegelen.

Er zijn vele redenen waarom groepsbijeenkomsten voor alleenstaanden door de jaren heen een belangrijk onderdeel zijn geweest van de christelijke ervaring.

 

●      DISCIPELSGROEP

Singles groepen bieden mogelijkheden voor gelovigen om van elkaar te leren als ze het evangelie toepassen binnen de intimiteit van relaties

●      STUDIE

Sommige christelijke singles groepen komen samen om de Schrift te bespreken en toe te passen. Natuurlijk zijn er valkuilen voor Bijbelstudie in groepsverband die de oudsten zouden moeten proberen te voorkomen door goede materialen en bekwame, verantwoordelijke groepsleiders aan te bieden. Maar door samen de Schrift te bespreken en toe te passen, kunnen leden niet alleen de Bijbel maar ook elkaar leren begrijpen, zodat ieder beter weet hoe de ander lief te hebben. De combinatie van een bijbelleraar en de leerlingen, die samen van gedachten wisselen, kan krachtig zijn. U kunt uw uitdagingen bespreken, bijvoorbeeld als u worstelt met drugsverslaving of sportweddenschappen sites verslaving, echtscheiding, of aanverwante zaken kunt u communiceren met de groepsleden.

 

●      CURIOSITEIT

Als groepsleiders voor singles een omgeving van openheid en vertrouwen creëren, worden groepsleden aangemoedigd om vragen te stellen die ze elders misschien niet zouden stellen. Ze voelen zich ook vrij om hun ervaringen te delen, bijvoorbeeld over spelletjes, of sportweddenschappen sites.

 

 

●      VERANTWOORDING

Als we denken aan de verantwoordingsplicht van de kerk, denken we terecht aan de oudsten. Ieder lid moet zijn broeders en zusters bemoedigen en voorzichtig aansporen om de Heer beter te volgen.

 

●      GASTVRIJHEID

Veel gelovigen voelen zich aangetrokken om het bijbelse gebod van liefde voor hen met wie zij geen natuurlijke band hebben in praktijk te brengen, maar zij weten niet altijd hoe te beginnen. De gedachte om niet-familieleden te ontvangen kan intimiderend zijn. Maar als alleenstaande gelovigen samenkomen in huizen voor voedsel en geestelijk gesprek, kunnen de aanwezigen gastvrijheid van theorie tot praktijk zien worden.

 

●      SOCIALISEREN

Singles fellowship is geen geestelijk neutrale activiteit. Terwijl alleenstaanden bijpraten met vrienden en nieuwe vrienden maken, oefenen ze in het begrijpen en liefhebben van elkaar. Terwijl ze de verhalen van anderen delen en ernaar luisteren, leren ze hoe anderen een evenwicht proberen te vinden tussen het gewone leven en het heilige leven.

 

VOORDELEN VAN TOETREDING TOT DE CGA

 

  • De staf is meestal zeer verbonden en zeer betrokken bij het helpen kennen van en tegemoetkomen aan de behoeften van de groepsleden.
  • De volgende stappen in je leven zullen duidelijker worden gedefinieerd. Iedereen moet weten dat betrokken zijn bij een singles groep betekent dat je in een sociale groep zit. Alle communicatie heeft op de een of andere manier te maken met wat er met de groepsleden gebeurt. Je zult ontspannen zijn en meer op je gemak met teamleden die vergelijkbare levenservaringen hebben. Je kunt alles delen, inclusief je relatiegeschiedenis, verslaving aan sportweddenschappen, drugsverslaving, enz.

CGA heeft een uniek perspectief om de behoeften van alleenstaanden in de gemeenschap te zien en te vervullen. Als alles gebeurt via de singles groepen, toont dat de behoefte aan extra teamleden. Over het algemeen voorzien CGA groepen in drie basisbehoeften voor gezonde geestelijke groei: verantwoording, voorwaarts momentum, en een zendingsidentiteit. Als gelovigen moeten we allemaal verantwoording afleggen aan elkaar voor onze woorden, gedachten, onze keuzes en onze daden.

Waarom je lid zou moeten worden van de CGA Christelijke Alleenstaanden Groep